Om företaget

Perssons buss är ett familjeföretag som idag drivs av syskonen Peter och Pernilla. Företaget startades redan 1978 av pappa Jörgen Persson. Då var det många skidresor till alperna och under sommaren körde han mest runt på Gotland med grupper. Efter några år började även mamma Siw Larsson att jobba i företaget och de drev bussbolaget tillsammans fram till Jörgens bortgång 2002.

Mellan 2002 och 2011 fortsatte Siw, Peter och Pernilla att driva företaget tillsammans. Bussbolaget började inrikta sig mer på inrikesresor och givetvis fortsatt att jobba mycket på Gotland.

Sedan årsskiftet 2011/2012 driver Peter och Pernilla företaget tillsammans och jobbar mycket med stora och små arrangemang. Perssons buss har kapacitet att ansvara för logistik när det gäller medelstora och mycket stora grupper. Företaget hjälper även till med mindre grupper där allt från skolkörning, konferenser och linjetrafik finns på schemat. Under 2018 utökades företaget då vi köpte upp Ala buss här på Gotland och vi har idag bussar av flera olika storlekar. Totalt har vi 17 bussar som kan ta mellan 16-50 personer.

Pernilla Larsson

Jag har alltid hjälpt till inom företaget. Från början handlade det om att städa bussen och jobba på vår rundtursbyrå som vi hade på somrarna. Efter det har jag bott utomlands och i Stockholm där jag studerat och jobbat som säljare.

Jag passade även på att utbilda mig till massageterapeut och jobbade med det i 2-3 år innan det blev bussar för hela slanten.

Peter Johansson

Jag började tidigt arbeta på Arla där jag både jobbade som säljare och chaufför under många år. 2002 kom jag in i Perssons buss och började jobba heltid med det 2009.

Jag har alltid varit sportintresserad och spelade tidigare ishockey i många år. Jag spelade både på Gotland och i Kristanstad och Härnösand.